Huusta tulee koe-eläin. Se osallistuu uudenvuodenaattona lääketutkimukseen. Lääke, dexmedetomidiini, on kuulemma yleisesti rauhoitteena käytetty aine, ja nyt testataan sen toimivuutta ilotulitusta pelkääville koirille. Tänä iltana teen Huusta lähtötilanteen arvioinnin. Aattona se saa sitten kahden tunnin välein geeliä suuhun, joko lääkettä tai lumelääkettä. Lisäksi sen käytöstä pitää arvioida. Toivottavasti Huu saa oikeaa lääkettä ja toivottavasti se tehoaa. Ja jos ei, niin toivottavasti tutkimuksesta on muuten hyötyä, jotta lääke joskus tulisi käyttöön.

Uhri makoilee sohvalla rauhallisena aavistamatta mitään. Itse asiassa se makoilee Wiener Nougat -rasian vieressä. Huussa on se erinomainen puoli, että se ei ole ollenkaan kiinnostunut suklaasta. En toki jättäis poissaollessa mitään sen ulottuville, mutta rauhassa kotona ollessa ei tarvi huolia Huun ja suklaan yhteiselosta.

Ensi viikolla Huu menee taas Karkkilaan hoitoon, kun emäntäväki lähtee vähän kylpylään. Eilen käytiin koirametsässä. Mun pienestä pelostani huolimatta Huu oli kiltisti niiden vähäisten koirien kanssa, jotka tavattiin, ja sen sai kutsumalla kääntymään kovastakin laukasta takaisin päin.