Huu kävi viime viikolla virallisissa kuvissa. Alustavan tuloksen mukaan lonkat on A, kyynärät 0 ja silmät ok. Priimakoira siis!

Jotta saataisiin jotain johdonmukaisuutta treenaamiseen, ajattelin, josko saisi otettua työn alle tokon alo-luokan liikkeet. Eihän niiden harjoittelusta haittaa olis, vaikkei ryhmätreeniä voisikaan tehdä.

1. Luoksepäästävyys

Huu haukkuu joillekin ihmisille ja hyppii joidenkin päälle. Ei voi tietää. Rauhallisuus on kuitenkin yleistila.

2. Paikalla makaaminen

Tämä on paha, toisaalta myös sellainen jota usein ulkona harjoitellaan. Se, että koiria on vieressä kolmen metrin välein, ei varsinaisesti auta asiaa. Kaksi minuuttia tuntuu toooodella pitkältä ajalta. Vajaaseen minuuttiin päästäneen jo ulkona.

3. Seuraaminen kytkettynä ja 4. Seuraaminen taluttimetta

Nämä vaatii vielä perusasennon oppimisen, joka on työn alla. Sitten sen voi liittää seuraamisen alkuun ja loppuun. Sitten voi nimetä seuraamisen. Sivulla kulkeminen suunnilleen oikeassa kohdassa on aika ok.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä

Melko ok, vähän hidas. Lisää yleistämistä ja häiriötä. Ja nopeutta.

6. Luoksetulo

Yleensä erittäin hyvä. Lisää yleistämistä ja häiriötä. Lisäksi istuessa pitäis pysyä tassut maassa, toinen monesti nousee…

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä

Seisomista on vasta harjoiteltu. Tuntuu vaikeelta saada se poimittua. Kai pitää vaan naksuttaa siitä että koira seisoo, sitten siitä että se pysähtyy, siitä että se nousee seisomaan…

8. Estehyppy

Hyppy-vihje on kyllä tuttu. Pitäis saada joku este, jolla harjoitella. Pitääkin pyytää jotakuta nikkaroimaan.

9. Kokonaisvaikutus

Yleensä kun Huun kanssa tekee, se on tosi innokas. Joskus se kokeilee kaikkea niin suurella innolla että menee metsään. Tosin parempi niin… Uskoisin että siltä löytyy rodunomaista temperamenttia ihan riittävästi.

Seuraavaks lenkille. Otetaan ohjelmaan vaikka liikkeestä maahan meno ja siellä maassa pysyminen. Mikäli joka paikka ei ole niin lätäkköinen ettei koira suostu maahan…