Halusin opettaa Huun kierähtämään selällään puolelta toiselle. Sitä varten opetin sen ensin kierähtämään selälleen. Se on nykyään aika perustemppu (okei, pitäisi yleistää enemmän siihen että mä seison enkä istu tai ole kyykyssä lattialla).

Tänään aloin miettiä kierähtämistä. Huu kierähtää selältään aina takaisin samalle puolelle, eikä erilaiset kädellä ohjailut tai namin heittelyt ole toimineet. Huu ei siedä yhtään jos sitä yrittää siinä asennossa työntää. Ryhdyin nyt naksuttamaan sille siitä, kun se makaa selällään ja samalla painan sitä kädellä lavasta tai kyljestä. Tavoitteena olisi, että voisin kieräyttää sen ympäri.

Toinen voisi olla, jos mulla olis avustaja istumassa Huun toisella puolella houkuttelemassa sitä jotenkin heti kun se on kääntynyt selälleen. Mutta kierähtäminen (tai kuoleminen ”kuole”-vihjeen mukaan) on Huulla aika arka sille, että pitää olla riittävästi tilaa. Jos Huusta tuntuu, että on liian ahdasta, se ei mene selälleen.

Hmm, semmoinenkin tuli mieleen, että jos saisin sen menemään selälleen niin että mä jään sinne toiselle puolelle, tai sitten vaihdan paikkaa sen ollessa selällään. Silloin voisin itse houkutella toiselta puolelta… Huomenna kokeiluun.

Huun seuraaminen, tai ainakin paikalle hakeutuminen, alkaa olla parempi. Vaikea tosin sanoa asennosta mitään, kun ei itse oikein näe. Pitäisi ottaa videoita.

Huun rokotusaika alkaa taas olla käsillä, se sai eläinlääkäriltä kirjeen. Ongelmana on, että Huun passi on hävinnyt. Vuoden verran on sitä etsitty. Pitäisi järjestää kunnon penkojaiset. Jos se olis jäänyt näyttelypaikalle tai eläinlääkäriin, se olisi varmaan päätynyt takaisin meille, koska siinä on kuitenkin yhteystiedot. Jos muu ei auta, pitää tilata uusi.